İklim ve Yeşil Üretim, Nedir ?

Akıllı Ev ve Akıllı Ev Sistemleri Nedir? | Akıllı Ev Maliyetleri

akıllı ev sistemleri nedir

Akıllı Ev Sistemleri Nedir?

Filmlerden aşina olunan pek çok görüntüyü ve teknolojiyi sıradan evlere dahi getiren akıllı ev sistemleri, evinizde bulunan hemen hemen her aygıtın telefon ile uzaktan kullanımını mümkün kılan akıllı bir ev kurulumu anlamına gelir. Akıllı ev kurulumuna sahip olan evlerde teknolojik aygıtlar internet üzerinden birbirine bağlanarak kullanıcı tarafından güvenlik, doğalgaz kontrolü, aydınlatma ve ortam ısısı gibi pek çok farklı etmenin kontrol edilmesini ve ayarlanabilmesini sağlar. Aynı zamanda evde yapılan, güvenlik açısından sakıncalı bulunan durumları da mesaj aracılığıyla kullanıcıya bildirir. Akıllı ev sistemleri evinizden kilometrelerce uzakta olmanıza karşın her şeyi denetleyebilmenize olanak sağlayan teknolojik bir sistemdir.

Akıllı Ev Nedir?

Akıllı ev sistemine sahip, uzaktan erişime açık, tek bir merkezi noktadan –bu bir tablet veya telefon olabilir- kontrol edilebilen evlere akıllı ev denir. Akıllı ev kavramı çok yeni bir kavram değildir ancak sağlamış olduğu enerji tasarrufu ve yüksek güvenlik sayesinde dijitalleşmekte olan dünyanın yeni normallerinden biridir.

Akıllı ev sistemleri ve akıllı ev otomasyonu nedir?

Akıllı Ev Özellikleri Nelerdir?

  • Yüksek Güvenlik: Evin içerisine ve mümkünse çevresine yerleştirilmiş olan kameraların telefon veya tabletler ile uyumu sağlanır. Böylece evinizin çevresinde ve içinde siz yokken gerçekleşen olayları takip edebilirsiniz.
  • Akıllı Kapılar: Yanınızda anahtar taşımanızı gerektirmeyen bu sistem sayesinde kapınızı birkaç tıkla açabilir, siz evde yokken gelen yakınlarınıza kapıyı açabilirsiniz.
  • Isı ve Enerji Avantajları: Evinizden uzaktayken elektrikli cihazları ve lambaları kapatabilirsiniz. Ayrıca gerçekleştirdiğiniz ısı kontrolü sayesinde enerjiden tasarruf edebilirsiniz.

 

Akıllı Ev Otomasyonu Nedir?

Teknoloji, elektronik ve güvenlik alanlarının tamamında kullanılan ve sistemlerin otomatik olarak çalışmasını sağlayan sistemler bütününe verilen addır. Akıllı ev otomasyonu aygıtlar arasında eşzamanlı çalışma ve uyum sağladığı için evin verimliliğini arttırır.

ÇÖZÜMÜMÜZ

WiFi Akıllı Ev Otomasyonu Sistemi

Özenle teknolojik ihtiyaçlar için tasarlanmış FOX Wi-Fi akıllı ev otomasyonu, ücretsiz IOS ve Android uygulaması ile kontrol edebilirsiniz. Modüllerinizi basit ve ek fonksiyonlar tanımlayarak WiFi, Bluetooth ve cloud ile yönetebilirsiniz. Üstelik dilediğiniz yerden cihaz yönetimi yapabilir veya çoklu kişi kullanımı olarak izinleri verebilirsiniz. 

ÇÖZÜMLERİMİZ

 Akıllı Ev Sistemleri Nasıl Çalışır?

Akıllı ev sistemleri; Bluetooth, EnOcean, ZegBee, Wi-Fi ve benzeri protokolleri kullanarak internete bağlanmış aygıtların oluşturduğu bir ağ üzerinden çalışır. Bu ağdaki cihazlar sesli asistanlar veya bazı uygulamalar üzerinden yönetilebilir. Akıllı evler, IoT (Internet of Things) yani nesnelerin interneti olarak adlandırılan yeni nesil bir teknolojiye sahiptir. IoT, nesnelerin internet aracılığıyla veri alışverişi yapmalarını, mevcut ortamdaki verilerin toplanmasını, gönderilmesini ve işlenmesini sağlayan bir teknolojidir. Aygıtlarda değişiklikler yapmak içinse uzaktan kontörlü sağlayan fiziksel sistemler kullanıcı tarafından çalıştırılır. Bu çalışma prensibi sayesinde akıllı evler uzaktan kontrol edilir. Wi-Fi akıllı ev sistemleri Wi-Fi protokolünün kullanıldığı akıllı ev sistemlerine verilen isimdir. Bu sistem bulut veya bluetooth üzerinden veri akışı sağlar.

Akıllı Ev Kullanım Alanları Nedir?

İnternet aracılığıyla kontrol edilebilen ve evde bulunan hemen hemen her alanda kullanılır. Akıllı ev sistemlerinin başlıca kullanım alanlarını aşağıdaki gibi maddelendirmek mümkündür:
  • Konut Güvenliği
  • Evdeki Aksesuarlar
  • İklimlendirme
  • Enerji yönetimi
  • Sistem Kontrolü

Akıllı Ev Sistemlerinin Maliyeti Nedir?

Sağlamış olduğu pek çok teknolojik avantaj sayesinde günümüzde popülerliğini artıran akıllı evlerle ilgili merak edilen bir diğer önemli husus da akıllı ev sistemine geçmenin getirmiş olduğu maddi yükümlülükler. Bir üründe maddi şartlar pek çok koşula göre şekillenebildiğinden bir fiyat vermek doğru değildir. Akıllı ev sistemlerinin maliyeti başvurulan firmaya göre farklılık gösterir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir